+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Lleida, dijous 8 de juny de 2017, a les 6 de la tarda

PDF del PROGRAMA Aplicacions de la biotecnologia a l’agricultura

Dins els actes de celebració dels 40 anys de la ICEA, amb la col·laboració del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de la Universitat de Lleida i de la Secció de Ciències Agroalimentàries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), hem organitzat una sessió científica a Lleida el proper dia 8 de juny, a les 6 de la tarda, per parlar de les Aplicacions de la biotecnologia a l’agricultura.

La FAO, de fa temps, està molt preocupada pel repte que la humanitat té per l’any 2050: poder alimentar una població de 9.700 milions de persones. Per això cal augmentar un 70% la producció d’aliments i els experts estan d’acord que aquest augment sols és possible amb la tecnologia.

A Lleida hi ha un equip molt important que investiga sobre biotecnologia agrària i volem donar a conèixer les línies del treball que desenvolupen i les aplicacions directes que poden fer possible el repte de la FAO.  

Programa

18:00   Presentació de la sessió a càrrec d’Immaculada Recasens, coordinadora Secció de Ciències Agroalimentàries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI)

18:15   «Aplicació de les tècniques d’edició del genoma per a la millora dels cereals» a càrrec de Teresa Capell, catedràtica de la Universitat de Lleida

19:00   «Aplicacions biotecnològiques per al control de plagues agrícoles» a càrrec de Ramon Albajes, catedràtic de la Universitat de Lleida

19:45   Preguntes i conclusions

20.00   Cloenda a càrrec de Josep M. Vives, president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)