Tast sobre:
«La garnatxa i el terrer»
Data: 11 de març de 2009
Lloc: Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona
Organitza: Secció de Viticultura i Enologia
Presentació
Per obtenir la millor qualitat d’un vi, sempre s’ha tingut en compte la varietat i qualitat del raïm, així com els condicionants climàtics d’allà on es produeix. Últimament se li dóna molta importància al tipus de sòl on és conrea la vinya, el que els francesos en diuen “terroir”.
Volem donar a conèixer un treball amb molta profunditat que han realitzat enòlegs de la Cooperativa de Capçanes amb la varietat garnatxa negra que s’ha plantat en sòls calcaris, llimosos, de llicorella, i argilosos. El vi elaborat amb raïm de cada un d’aquests tipus de sòl ha mostrat unes diferències clares pel que fa al color i l’acidesa i conservació entre els diferents vins.
Aquest tast serà dirigit per l’enòleg Francesc Perelló de la Cooperativa de Capçanes. Aquesta cooperativa és un gran puntal de la viticultura catalana i de manera especial de la D.O. Montsant. Exporta a més de trenta països i és proveïdora de vins Kósher de l’exigent comunitat jueva dels Estats Units.
Us animen a participar en aquest interessant tast i comprovar el gust de la terra en el vi.
Programa
• 18.30 – 19.00 Introducció de la garnatxa negra al Montsant
• 19.00 – 20.00 tast de les diferents elaboracions de garnatxa
a càrrec de Francesc Perelló, enòleg de la cooperativa de Capçanes.