+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Calendar

nov.
30
dl.
Espais rurals, espais protegits i Biodiversitat
nov. 30 @ 18:30 – 20:00

A l’IEC a Barcelona i en línia, el dilluns 30 de novembre de 2020, a dos quarts de set de la tarda.

Jordi Sargatal i Vicens és un ornitòleg i naturalista nascut a Figueres que des del 1972 es dedica a l’estudi de la naturalesa, concretament a les aus, i a les zones humides com a sistema natural. Va ser uns dels joves que el 1978 es varen manifestar per la conservació dels Aiguamolls de l’Empordà davant l’especulació urbanística.

Va ser director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà entre els anys 1984 i 1998. Va dirigir la Fundació Territori i Paisatge, de l’Obra Social de la Caixa Catalunya entre els anys 1998 i 2009. També va encapçalar en projectes de recuperació d’aiguamolls

També va participar com a expert a la 6a Conferència Ramsar (Brisbane, març del 1996) i en una missió internacional per la gestió dels aiguamolls de Palo Verde (Costa Rica) el març de 1998.

Sargatal va ser president de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) entre els anys 2000 i 2004.[1] Des del gener de 2013 presideix l’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (Apnae), una entitat que va ajudar a fundar el 1983.

Jordi Sargatal ha escrit molts articles sobre la conservació dels Aiguamolls de l’Empordà, com també sobre els ocells de l’Empordà i de Catalunya en general.

Cal comunicar l’assistència omplint aquest formulari: https://www.iec.cat/jornades/activitatsICEA.asp omplint les dades i  indicant:

  • Nom activitat ICEA: Espais rurals
  • Data activitat ICEA: 30 de novembre de 2020

El dia abans de l’activitat rebreu l’enllaç d’accés a la sessió.

Si voleu assistir presencialment a la seu de l’IEC, ompliu el mateix formulari,
indicant a Nom de l’activitat: Espais rurals / presencial

des.
2
dc.
Trobada amb la Neus Monllor: Estratègia Catalunya 2022 post covid-19
des. 2 @ 18:00 – 19:30

Neus Monllor

Doctora en Geografia i Medi Ambient per la Universitat de Girona i màster en International Comparative Rural Policy Studies per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Consultora agrosocial, especialista en desenvolupament rural, nova pagesia i cuina compromesa. Treballa en la cerca de solucions creatives pels reptes del món rural.

Actualment és membre del grup de treball de l’estratègia ‘Catalunya 2022’.

Cal comunicar l’assistència omplint aquest formulari: https://www.iec.cat/jornades/activitatsICEA.asp omplint les dades i  indicant:

  • Nom activitat ICEA: Trobada Neus Monllor
  • Data activitat ICEA: 2 de desembre de 2020

El dia abans de l’activitat rebreu l’enllaç d’accés a la sessió.

des.
4
dv.
Europa demana sostenibilitat
des. 4 @ 10:00 – 11:30

Sessió en línia, organitzada per: Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya (CETAFC) i la Universitat de Girona (UdG). Jornada #PATT.

Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a Girona. 

Pere Vilardell, IRTA-Mas Badia, professor de l’EPS.
Enginyer Tècnic Agrícola, treballa des de 1985 a l’estació experimental de Mas Badia. La seva tasca és el desenvolupament d’assaig en l’àmbit de fructicultura, poma i pera, i de protecció de cultius, especialment malalties. Ha participat en la confecció i validació d’alguns models de predicció de malalties fúngiques que afecten fruites de llavor i vinya. Col·labora en l’estació d’avisos fitosanitaris de la demarcació de Girona en l’apartat de fruiters, especialment en la xarxa de motejat i d’altres malalties.

Francesc Domingo, IRTA-Mas Badia, membre de la Junta directiva de l’ICEA
Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa vint anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Lluís Vila, responsable de la Unitat de Sanitat Vegetal del DARP a Girona
Veterinari i Enginyer Tècnic Agrícola. Des del 2004 ha estat vinculat professionalment al desenvolupament del sector agropecuari ecològic des d’un vessant tècnic i, darrerament, també productiva. Des del 2016 és el responsable de la Unitat de Sanitat Vegetal de Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des d’on es coordina l’estació d’avisos fitosanitaris de la demarcació de Girona i les agrupacions de defensa vegetal de Girona.

Programa

Salutació
Jesús Domingo CETAFC  /   Josep M. Pagès (moderador de la jornada) ICEA

Presentació / Estratègia del camp a la taula
Elisabet Sánchez, directora dels SSTT dels DARP a Girona

Que podem fer per reduir el 50 % l’ús i els riscos dels plaguicides
Pere Vilardell, IRTA-Mas Badia, professor de l’EPS

Que podem fer per reduir el 50 % les pèrdues de nutrients i el 20 % l’ús de fertilitzants
Francesc Domingo, IRTA-Mas Badia, membre de la Junta directiva de l’ICEA

Que podem fer per destinar el 25 % de la superfície agrícola a l’agricultura ecològica
Lluís Vila, Responsable de la Unitat de Sanitat Vegetal del DARP a Girona

Preguntes o aportacions

Lliurament del premi del Col·legi al millor Treball final de Grau

Cloenda
Dra. Ma. Àngels Pèlach, Directora de l’Escola Politècnica Superior

Cal comunicar l’assistència a l’enllaç que apareix al Programa d’aquesta Jornada PATT.