+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Calendar

febr.
24
dl.
Any Internacional de la Sanitat Vegetal: Protegir les plantes, protegir la vida @ Institut d’Estudis Catalans. Sala Prat de la Riba
febr. 24 @ 16:30 – 19:30

Les Nacions Unides han declarat 2020 Any Internacional de la Sanitat Vegetal, i es vol sensibilitzar a escala internacional sobre cóm la protecció de la sanitat vegetal pot ajudar a acabar amb la fam, reduir la pobresa i protegir el medi ambient.

A la ICEA ens sumem a aquest celebració amb un primer acte el 24 de febrer.

Programa

SALUTACIÓ
Jordi Sala, president de la ICEA
Josep Usall, director general de l’IRTA

PRESENTACIÓ. 2020, l’any internacional de la Sanitat Vegetal.
Montse Martí. Coordinadora de la secció de Protecció Vegetal i assessora d’horticultors a la Federació d’Agrupacions de Defensa Vegetal Selmar.

CONFERÈNCIA
Control Integrat: una aproximació multilateral des del paisatge al genoma
Ramon Albajes. Universitat de Lleida, Agrotecnio Center

CAP ON ANEM?

Agricultura de precisió (teledetecció i espectroscòpia) aplicada a la sanitat vegetal. Fran Garcia. AgroMapping
Eines de millora vegetal. Irma Roig. Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Aprenent de la natura: interaccions multitròfiques per a la protecció de cultius i boscos. Xavier Sorribas. Professor del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (UPC)
Cap on van els pesticides biològics al segle XXI? Maribel Trillas (UB). Departament de biologia evolutiva, ecologia i ciències ambientals de la UB.
Electro-herbicides pel control de les plantes adventícies. Francesc Llauradó. Expert de la secció Protecció Vegetal de la ICEA i director del sud d’Europa de Nufarm.
Potencial antagonista dels sòls: un nou paràmetre per incloure en anàlisi rutinari. Nuria Escudero. Microomics Systems SL., investigadora vinculada a la UPC.
Com comunicar millor la salut vegetal? El punt de vista d’un periodista científic. Michele Catanzaro. Periodista científic, amb col·laboracions a Nature, Science i El Periódico, entre altres mitjans.

CONCLUSIONS
Xavier Sorribas. Director del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC

 

març
23
dl.
Xè aniversari de Jardins i Jardiners @ Institut d'Estudis Catalans
març 23 @ 17:00 – 20:00

maig
28
dj.
VIII Tarda de Jardins i Jardiners @ Institut d'Estudis Catalans
maig 28 @ 16:00 – 20:00