+00 34 932 701 620 icea@iec.cat

Tast sobre:

“Els vins rosats de les varietats pròpies del Països Catalans”

Data: 4 de març de 2011 a les 19 h

Lloc: Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans (c. del Carme 47, Barcelona)

Organitza: Secció de Viticultura i Enologia

Presentació

Avui, a nivell europeu, els vins rosats s’han posat de moda i es troben en gran expansió. Des de la secció de Viticultura i Enologia continuem amb el treball en pro de les varietats de ceps autòctones del  Països Catalans i dels seus vins. En aquesta ocasió us volem oferir un tast de vins rosats a base de les varietats: Sumoll, Garnatxa, Trepat i Monastrell.
Totes aquestes varietats de raïm negre tenen una presència molt antiga en les nostres terres i donen uns excel·lents vins rosats. Aquesta activitat serà guiada per dos grans especialistes en Viticultura i Enologia que ens introduiran en aquests vins i ens faran apreciar el seu potencial futur.

Programa

• 19.00 h Introducció a la Viticultura de les varietats Sumoll, Garnatxa, Trepat i Monastrell, a càrrec d’Agustí Villarroya, enginyer agrícola expert en Viticultura.
• 20.00 h Tast dels diferents vins, a càrrec d’Enric Bartra, enòleg.