+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Benvolgudes i benvolguts,
Una vegada més us convidem al proper TAST DE VINS, dedicat  en aquesta ocasió als Vins de l’Alguer que organitza la secció de Viticultura i Enologia de la ICEA.  Trobareu adjunta la informació i el programa. Us hi esperem. Recordeu que les places són limitades!!!

Tast sobre: “Els Vins de l’Alguer”
Barcelona, dimarts 6 de març de 2012

Presentació
Els autors de La Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, oferiran un tast de vins de l’Alguer. Aquest recull anual inclou, des de fa dos anys, els vins de l’Alguer i els de la Catalunya Nord.
Des del segle XIV fins als primers anys del XVIII, l’Alguer va rebre la influència directa dels catalans, i va ser la porta d’entrada de moltes varietats de vinya catalanes.
Així es reconeix com a cert, i en algun cas com a possible, l’origen català d’una quantitat important de ceps plantats a tota Sardenya, que han donat lloc a denominacions d’origen pròpies dins l’illa: carignano (carinyena), cagnulari (boval), torbato (trobat blanc), giró (giró), cannonau (garnatxa negra) i monica (mònica).
El viticultor i elaborador sard és, ara per ara, una persona molt arrelada al territori, conscient del seu patrimoni i del seu tresor. Certament, tota Sardenya manté una inconfusible olor i sabor mediterranis i els seus vins no són diferents.
En aquesta propera sessió ens centrarem a tastar vins de tres d’aquestes varietats: torbato, monica i cannonau.
Lloc i hora
Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans (Carme 47, Barcelona), dimarts 6 de març a les 18,30 h.

Programa
18,30-18,45        Introducció de la vinya i el vi de l’Alguer, a càrrec de Jordi Alcover.
18,45-20,00       Tast dels diferents vins a càrrec de Sílvia Naranjo.

butlleta d’inscripció: Tast Vins de l’ Alguer 6 març