+00 34 932 701 620 icea@iec.cat

SECCIÓ DE VITICULTURA I ENOLOGIA

Data: dimarts 1 d’abril, a les 10 h del matí.
Punt de trobada: a Badalona, a la porta de la mateixa fàbrica (Carrer de Maristany, 115). Per anar-hi recomanem agafar el tren fins a Badalona (línia R1 de Rodalies RENFE) i caminar uns deu minuts cap a la fàbrica (en direcció Barcelona).

Inscripció: envieu un correu electrònic a icea@iec.cat amb el vostre nom i cognom (indiqueu el dels vostres acompanyants, si és el cas). Caldrà pagar la visita allà mateix, un preu d’aproximadament 4€ o 6€ per persona, depenent del nombre d’assistents. Per això és important que us inscriviu prèviament.

Com ja us vam informar durant l’assemblea general de socis, una de les activitats que volem endegar a la Secció està relacionada amb l’aiguardent, una beguda que a Catalunya va tenir,  des de finals del segle XVII fins a principis del segle XIX ,una importància econòmica molt important ique, a més, va jugar un paper destacat en els esdeveniments de la guerra de la Successió, de la que enguany celebrem el tricentenari. Així, dins l’ambit de l’aiguardent,  la primera activitat serà la visita a la Fàbrica de l’Anís del mono.

La Fàbrica de l’Anís del mono fou propietat de la família Bosch i va iniciar l’activitat de destil•lació a partir de l’any 1868. La base primera per la confecció de l’anís es l’alcohol de vi, o aiguardent, i les llavors de la planta d’anís. Aquesta beguda es consumia per acompanyar el cafè, en copa, o com a component de la “barreja”, una forma de consum molt popular a partir de la segona meitat del segle XIX i fins ja avançat el segle XX. La fàbrica està declarada coma patrimoni històric i és d’estil modernista. Actualment si elabora, també, el licor Aromes de Montserrat i la seva propietat ha passat al grup Osborne.

Us hi esperem!

Josep M. Puiggròs
Coordinador de la Secció de Viticultura i Enologia