+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

a càrrec de Lluís Batllori

Dia i hora: dilluns 7 d’abril, a les 7 de la tarda.

Lloc: sala Pi i Sunyer, IEC, Carme 47, Barcelona

FruitersNo us penseu que aquesta tertúlia és més del mateix. En alguna tertúlia ja hem parlat de la Directiva 2009/128/CE d’ús sostenible dels plaguicides i del Reial Decret 1311/2012 en el que s’estableix el marc d’actuació.

Però aquest cop ens centrarem en l’annex I on es fixen els Principis generals de la gestió integrada de plagues. Les exigències d’aquest annex són assumibles? Quines dificultats poden sorgir? Les obligacions que es desprenen d’aquest annex a qui apliquen? Quins agricultors no estan obligats per aquest decret? Com encaixen les normes tècniques de producció integrada en aquest decret?

Moltes preguntes, i per sort un ponent amb una gran experiència que ve a donar-nos la seva opinió, en Lluís Batllori, responsable de Sanitat Vegetal (DAAM) de Girona.

En Lluís Batllori ha realitzat i publicat nombrosos treballs d’investigació en el camp de la producció integrada en fruiters. Ha participat en la redacció de normes tècniques de producció integrada i ha estat membre del Consell Català de Producció Integrada. En la seva trajectòria professional ha estat compromès en la reducció de l’ús de plaguicides i ha dirigit plans pilot per aconseguir fruita lliure de residus; actualment és el director tècnic pel cultiu de poma del programa ‘Fruit.net’. Aquest és sols un petit recull de la seva trajectòria, a la que també cal afegir la tasca de transferència que mai ha oblidat.

Ester Torres

Coordinadora de la Secció de Protecció dels Vegetals