+00 34 932 701 620 icea@iec.cat

Dates: 23 i 24 de maig

Lloc: Pallars Jussà

Una de les zones pioneres en els vins d’alçada és el Pallars Jussà. Allí les vinyes es caracteritzen per la seva localització des dels cinc-cents metres fins prop dels mil metres, i estan lligades a un entorn geogràfic i cultural que comporta l’adaptació al canvi climàtic i a uns cicles vegetatius més breus. Són vins característics del clima continental, amb contrast tèrmic entre la nit i el dia i de sòls generalment calcaris i de baix contingut en matèria orgànica.

En aquesta jornada, organitzada per la Secció de Viticultura i Enologia, tindrem l’oportunitat de conèixer com es fan els vins de gran alçada, alguns dels quals són fermentats en pedra. També veurem com es treballa en la introducció d’algunes varietats autòctones com la brocada, citada des de molt antic al Pallars. L’interès actual dels vins elaborats en aquesta zona és molt important i són molts els cellers que s’hi instal·len avui. Us animem a participar-hi i a comprovar sobre el terreny les característiques d’uns vins diferents i molt interesants.

Informació sobre la inscripció, reserva d’allotjament i programa SEGUINT LES PETJADES DELS VINS D’ALÇADA