+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

A càrrec del Dr. Martí Boada Juncà

L’acte es celebrarà el dimecres 28 de gener, a les set de la tarda, a l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme 47, 08001 Barcelona. Sala Prat de la Riba).

 

La ICEA, dins del marc de la plataforma AGROFÒRUM CATALUNYA 2050, convoca la conferència “Agricultura i boscos, on som, cap on anem?” a càrrec del Dr. Martí Boada Juncà, reconegut geògraf i naturalista.

El nou escenari del segle XXI està accentuant les tensions en els àmbits de l’energia, del proveïment alimentari i del medi ambient. Davant d’aquests reptes, l’agricultura i el bosc estan cridats a tenir-hi un protagonisme emergent i rellevant. Els boscos de Catalunya, que ocupen dues terceres parts del territori, tot i un aprofitament força limitat, són d’un valor mediambiental indubtable. A l’hora, l’agricultura es mostra insuficient per atendre uns adequats nivells d’autoproveïment alimentari. Tot plegat, en aquest nou entorn molt més exigent en l’ús dels recursos naturals i dels recursos renovables.

L’equilibri entre els factors productius i els valors mediambientals, entre el bosc i els conreus, no és un equilibri senzill quan els recursos són escassos davant les necessitats. Les opcions que prenguem avui són les que condicionaran el nostre futur. Cal, doncs, prendre les decisions amb encert. En aquest aspecte probablement el Dr. Boada és qui millor pot aportar arguments clarificadors.

 Invitació conferència Agricultura i boscos