+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Organitza: Secció de Viticultura i Enologia

Data: Divendres, 10 d´abril de 2015

La Secció de Viticultura i Enologia fa temps que s’interessa en conèixer de primera mà el fenomen, polèmic per uns i admirat per altres, del “vi etnològic” que es produeix al Baix Empordà, concretament als termes de Calonge i Vall-llobrega. Es tracta del típic “vi de pagès” que empra varietats antigues del país i s’elabora seguint les tècniques tradicionals de premsat i fermentació en botes.

Els protagonistes d’aquest tipus de producció són els propietaris del masos i les seves famílies, que viuen amb intensitat el procés, per oferir, finalment, un producte reconegut que ens transporta en el temps. Ells ens mostraran les seves vinyes i coneixerem la història dels masos, com fan el vi i com el venen. Tastarem aquest vi que tant recorda els vins que es bevien anys enrere. Per la tarda ens arribarem a un celler que segueix els paràmetres de l’enologia moderna i complementarem la jornada amb la visita al “Museu del Suro” de Palafrugell, vinculat al sector agrícola i forestal. Aquesta sortida destaca pel seu interès cultural i enològic. Tot plegat una jornada satisfactòria per a tothom i, especialment, per als estudiosos de la viticultura i enologia.

INSCRIPCIÓ. Escriviu un correu electrònic a icea@iec.cat indicant el nom i cognom dels assistents, abans del 3 d’abril. Les places son limitades.

 

PROGRAMA

Sortida de Barcelona amb cotxes particulars, aproximadament a les 07.30 h., per trobar-se a les 9.00 h. al Restaurant Can Tià (Crtra. de la Bisbal, 31. Antiga Crtra. de la Bisbal a Sant Antoni de Calonge).

09.00-09.50h. Esmorzar a Can Tià (esmorzars de forquilla)

10.00-11.30h. Visita al Celler Mas Molla 

11.30-13.00h. Visita el Celler Mas Ponsjoan i vinyes properes (Tast de vins: 3€ per persona)

13.15-14.45h. Dinar al Restaurant Can Muni de Calonge (Menú: 24€. Carrer Major, 7, Calonge)

14.45-15.00h. Desplaçament cap a Vall-llobrega

15.00-16.30h. Visita al Celler Can Sais (Vall-llobrega)

16.30-17.00h. Desplaçament cap a Palafrugell

17.00-18.30 h. Visita al Museu del Suro (1,5 € entrada jubilats. Pl.del Museu. Palafrugell)                     

18,30 h. Fi de la Jornada

 

RECOMANACIÓ: Si us interessa particularment, després de la visita al Museu del Suro i fins les 20.30, es pot visitar la vinoteca de “Vins i Licors GRAU” (Avgda. Torroella, 163. Palafrugell. Direcció: Regencós/ Pals/ Torroella)

 

Les despeses es paguen individualment. El dinar, el Tast de vi i l’entrada al Museu es cobraran a l´hora de l’esmorzar, en el punt de trobada. Per aprofitar les places disponibles als cotxes que es vulguin compartir, contacteu l’Eduard Puig (Tl. 609551862).

Fullet  Jornada Viticultura Baix Empordà