+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Dia: 12 de maig de 2015

LLoc: Institut d’Estudis Catalans. C/ del Carme, 47, Barcelona (Sala Prat de la Riba)

La Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) es complauen a anunciar la celebració de la II Jornada Mengem Sa?, sota el lema «La carn en l’alimentació».

Actualment, hi ha un interès social creixent per saber si els aliments que consumin es produeixen de manera sostenible i si la nostra alimentació és nutritiva, sana i segura. El nostre propòsit és difondre el valor de la carn com a aliment sobre la base del coneixement científic i professional des de la granja a la taula, analitzant els sectors  productiu, transformador i comercial; les novetats tècniques; els aspectes relacionats amb la nutrició i la salut, i, en definitiva, el grau d’importància per al consumidor.

Respondrem a la pregunta «mengem sa?» des de tres perspectives: producció i sostenibilitat, nutrició i salut, i seguretat per al consumidor, en un entorn de debat entre la ciència, l’empresa, l’Administració pública i el consumidor. El debat es desenvoluparà en tres sessions:

Sessió I. PRODUCCIÓ. Seguretat, traçabilitat i sostenibilitat. S’exposaran els diferents sistemes de producció i la manera com garanteixen la sostenibilitat, la qualitat i la seguretat per al consumidor.

Sessió II. LA CARN: NUTRICIÓ I SALUT. El valor nutritiu dels aliments carnis. La relació entre el consum de carn i l’estat de salut.

Sessió III. EL CONSUMIDOR. Quina percepció té el consumidor de les estratègies de producció i quin grau de confiança té en la carn i els productes carnis que són al seu abast?

La conferència de cloenda serà a càrrec de Nandu Jubany, xef de prestigi i referent de la gastronomia catalana.

INSCRIPCIÓ

  • General (inclou documentació i dinar) 50 €
  • Socis de la ICEA i de l’ACCA (inclou documentació i dinar) 25 €
  • Estudiants amb dinar (documentació i dinar) 25 €
  • Estudiants sense dinar (assistència i documentació)10 €

Per a inscriure-us a la II Jornada Mengem Sa, cal que empleneu al formulari que trobareu a l’enllaç: http://www.iec.cat/jornades/mengemsa2015.asp

Els estudiants poden sol·licitar una beca al mateix formulari (fins al 28 d’abril de 2015). Si la sol·liciteu, espereu a la comunicació de resolució de la beca per a formalitzar el pagament de la vostra inscripció.

Consulteu el programa al FULLET II JORNADA MENGEM SA

Documentació de la Jornada