+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Conferència que pronunciarà Mercè Durfort, dilluns 21 de març, a les sis de la tarda, a la Sala Puig i Cadafalch de Institut d’Estudis Catalans.

Mercè Durfort i Coll és una destacada experta en l’estudi de la histopatologia de mol·luscs bivalves marins i de crustacis, en la biologia de la reproducció d’invertebrats i d’algunes espècies de vertebrats, en la bioacumulació en mol·luscs i crustacis, i en la determinació de protozous paràsits (en especial, els microsporidis).

Catedràtica de Biologia Cel·lular a la UB des del 1985, ha estat la primera científica catalana autora d’una tesi doctoral sobre ultraestructura cel·lular, a més de ser la primera dona que ha ingressat a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, i la segona a fer-ho a l’IEC (1989). És sòcia honorària de la Societat Catalana de Biologia i de la Institució Catalana d’Història Natural, filial de l’IEC, membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (2000) i membre corresponent de la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya (2007).

Resum de la xerrada

Organització: Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, l’Institut de les Ciències i les Humanitats