Data: 12 de maig de 2016 (de 9.00 a 18.30)
Lloc: Museu de Ciències Naturals (Museu Blau). Parc del Fòrum, Barcelona.
Organitza: ICEA, ACCA i Museu Blau
FULLET I PROGRAMA III JORNADA MENGEM SA 2016
INSCRIPCIÓ al Formulari MengemSa_III de l’1 d’abril al 9 de maig.
QUOTES: 25€ (Reduïda socis ICEA i socis ACCA) i 50€ (General)
BECA ESTUDIANT: Si sou estudiant, al inscriure-us al Formulari MengemSa_III podeu sol·licitar beca fins el 25 d’abril. Quan comuniquem la resolució, si la sol·licitud és rebutjada, podeu mantenir la plaça en fer efectiva la inscripció, a preu reduït, abans del 9 de maig.
Per a consultes podeu contactar a: agrichatcat@gmail.com
#MengemSa16 – https://www.facebook.com/mengemSA
Comitè organitzador: Rosaura Farré, Carles Folch, Francesc Llauradó, Abel Mariné, Josefina Plaixats, Joaquim Ros, Ignasi Torrella, Josep Maria Espelta, Ester Torres i Eduard Vidal.
Programa III Jornada Mengem sa. La conservació dels aliments
8.45 h: Lliurament de la documentació
9.00 h: Benvinguda
Anna Omedes (directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona)
Abel Mariné (president de l’ACCA)
Josep Maria Vives (president de la ICEA)
9.15 h: Inauguració
Ramón Clotet (secretari de la fundació Triptolemos)
9.30 h: Visita de l’exposició «Nutrició, impuls vital».
Presentació de l’exposició a càrrec d’Abel Mariné
10.45 h: Cafè
11.15 h: Conferència inaugural
«Passat i present de la conservació d’aliments», per Pau Alcover (historiador)
12.15 h: Taula rodona: «La tecnologia de la conservació dels aliments (productes frescos, processats i precuinats/restauració)» Moderada per Buenaventura Guamis (director general del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, PRUAB).
Olga Martín Belloso (catedràtica de tecnologia d’aliments a l’ETSEA, Universitat de Lleida)
Manuel García-Portillo (director general de TECNIDEX)
Alain Guiard (xef i assessor gastronòmic)
14.00 h: Dinar
16.00 h: «Higiene, ciència i cuina», per Pere Castells (coordinador de la Unitat Educativa i de Recerca Ciència i Cuina de la Universitat de Barcelona)
16.30 h: «Data de caducitat i consum preferent. Dubtes i possibles solucions», per Lluís González Vaqué (advocat i expert en dret alimentari)
17.00 h: «Riscos associats a una conservació deficient», per Victòria Castell (cap de l’Àrea de Planificació i Auditoria de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària)
17.30 h: «Oportunitats en conservació d’aliments per altes pressions hidrostàtiques», per Narcís Grèbol (coordinador d’innovació tecnològica a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA)
18.00 h: Conclusions de les jornades.
Abel Mariné (president de l’ACCA)
Josep Maria Monfort (director general de l’IRTA)
18.30 h: Copa de cava
***
Fullet 1a circular Què és Mengem sa?
Què trobarem en aquesta Jornada?
Després de l’èxit de les jornades Mengem Sa que ja hem fet —l’any 2014 sobre els vegetals, i el 2015 sobre la carn—, aquest cop ens endinsem en el món de la conservació dels aliments, com sempre amb una mirada crítica i científica.
Visita de l’exposició “Nutrició, impuls vital”, un gran projecte per conèixer els conceptes fonamentals en matèria d’alimentació i nutrició.
I, entre d’altres activitats:
Taula rodona sobre la tecnologia de la conservació dels aliments, amb la participació de:
- Buenaventura Guamis (director general del Parc de Recerca UAB)
- Olga Martín Belloso (catedràtica a la UdL)
- Manuel García-Portillo (director general TECNIDEX)
- Alain Guiard (xef assessor gastronòmic)
Conferències
- “Higiene, ciència i cuina” per Pere Castells
- “Passat i present de la conservació d’aliments” per Pau Alcover
- “Data de caducitat i consum preferent. Dubtes i possibles solucions” per Lluís Gonzalez Vaqué
- “Riscos associats a una conservació deficient” per Victòria Castell
- “Perspectives de la conservació dels aliments” per Narcís Grèbol