+00 34 932 701 620 icea@iec.cat

Data: 12 de maig de 2016 (de 9.00 a 18.30)

Lloc: Museu de Ciències Naturals (Museu Blau). Parc del Fòrum, Barcelona.

Organitza: ICEA, ACCA i Museu Blau


 

Coberta Mengem Sa

 

FULLET I PROGRAMA III JORNADA MENGEM SA 2016

INSCRIPCIÓ al Formulari MengemSa_III de l’1 d’abril al 9 de maig.

QUOTES: 25€ (Reduïda socis ICEA i socis ACCA) i 50€ (General)

BECA ESTUDIANT: Si sou estudiant, al inscriure-us al Formulari MengemSa_III podeu sol·licitar beca fins el 25 d’abril. Quan comuniquem la resolució, si la sol·licitud és rebutjada, podeu mantenir la plaça en fer efectiva la inscripció, a preu reduït, abans del 9 de maig.

 

Per a consultes podeu contactar a: agrichatcat@gmail.com

 

Amb el patrocini de:patrocinadors

 

 

#MengemSa16  –  https://www.facebook.com/mengemSA

 

Comitè organitzador: Rosaura Farré, Carles Folch, Francesc Llauradó, Abel Mariné, Josefina Plaixats, Joaquim Ros, Ignasi Torrella, Josep Maria Espelta, Ester Torres i Eduard Vidal.

 

Programa III Jornada Mengem sa. La conservació dels aliments

8.45 h: Lliurament de la documentació

9.00 h: Benvinguda
Anna Omedes (directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona)
Abel Mariné (president de l’ACCA)
Josep Maria Vives (president de la ICEA)

9.15 h: Inauguració
Ramón Clotet (secretari de la fundació Triptolemos)

9.30 h: Visita de l’exposició «Nutrició, impuls vital».
Presentació de l’exposició a càrrec d’Abel Mariné

10.45 h: Cafè

11.15 h: Conferència inaugural
«Passat i present de la conservació d’aliments», per Pau Alcover (historiador)

12.15 h: Taula rodona: «La tecnologia de la conservació dels aliments (productes frescos, processats i precuinats/restauració)» Moderada per Buenaventura Guamis (director general del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, PRUAB).

Olga Martín Belloso (catedràtica de tecnologia d’aliments a l’ETSEA, Universitat de Lleida)
Manuel García-Portillo (director general de TECNIDEX)
Alain Guiard (xef i assessor gastronòmic)

14.00 h: Dinar

16.00 h: «Higiene, ciència i cuina», per Pere Castells (coordinador de la Unitat Educativa i de Recerca Ciència i Cuina de la Universitat de Barcelona)

16.30 h: «Data de caducitat i consum preferent. Dubtes i possibles solucions», per Lluís González Vaqué (advocat i expert en dret alimentari)

17.00 h: «Riscos associats a una conservació deficient», per Victòria Castell (cap de l’Àrea de Planificació i Auditoria de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària)

17.30 h: «Oportunitats en conservació d’aliments per altes pressions hidrostàtiques», per Narcís Grèbol (coordinador d’innovació tecnològica a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA)

18.00 h: Conclusions de les jornades.
Abel Mariné (president de l’ACCA)
Josep Maria Monfort (director general de l’IRTA)

18.30 h: Copa de cava

***

Fullet 1a circular Què és Mengem sa? 

Què trobarem en aquesta Jornada?

Després de l’èxit de les jornades Mengem Sa que ja hem fet —l’any 2014 sobre els vegetals, i el 2015 sobre la carn—, aquest cop ens endinsem en el món de la conservació dels aliments, com sempre amb una mirada crítica i científica.

cullera mengem saVisita de l’exposició  “Nutrició, impuls vital”, un gran projecte per conèixer els conceptes fonamentals en matèria d’alimentació i nutrició.

I, entre d’altres activitats:

Taula rodona sobre la tecnologia de la conservació dels aliments, amb la participació de:

  • Buenaventura Guamis (director general del Parc de Recerca UAB)
  • Olga Martín Belloso (catedràtica a la UdL)
  • Manuel García-Portillo (director general TECNIDEX)
  • Alain Guiard  (xef assessor gastronòmic)

Conferències

  • “Higiene, ciència i cuina” per Pere Castells
  • “Passat i present de la conservació d’aliments” per Pau Alcover
  • “Data de caducitat i consum preferent. Dubtes i possibles solucions” per Lluís Gonzalez Vaqué
  • “Riscos associats a una conservació deficient” per Victòria Castell
  • “Perspectives de la conservació dels aliments” per Narcís Grèbol