+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

IV_tarda jardins_petitaDia i lloc: 21 de juny a l’Institut d’Estudis Catalans (Sala Prat de la RIba) de les 17.30 h a les 20.30 h

PROGRAMA

17.30 h    Presentació de la IV Tarda, a càrrec de Josep M. Vives, president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris

17.40 h    «Els jardins de Santiago Rusiñol. Del simbolisme al paisatgisme», a càrrec de Vinyet Panyella, escriptora, gestora cultural i curadora d’exposicions. Especialista i biògrafa de Santiago Rusiñol. Directora i gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges. Comissària de l’Any Ramon Casas (2016).

18.20 h    «Crònica. L’amor a les flors i les plantes, signe de civilització. Artur Rigol», a càrrec de Teresa Garcerán, llicenciada en filologia per la Universitat de Barcelona, tècnica especialista en jardineria per l’Escola Rubió i Tudurí de Barcelona i màster en arquitectura del paisatge per la Universitat Politècnica de Catalunya. Membre de Jardins i Jardiners.

18.50 h    Descans i petit refrigeri

19.15 h    «Barcelona. Darrera mirada». Un recurs per al coneixement dels jardins de la ciutat al segle XIX», a càrrec d’Albert Cubeles i Xavier Cazeneuve (Barchinona.cat), historiadors, assessors històrics d’aquest recurs de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

19.50 h    «El passeig de l’Esplanada i el Jardí del General: els primers jardins públics de Barcelona», a càrrec de Jordi Cartañá Pinén, biòleg i doctor en geografia humana, director de l’Institut Rubió i Tudurí. Membre de Jardins i Jardiners.

20.20 h    Cloenda

Coordinació: Joaquim Camps. Secció de Jardineria i Paisatgisme

Entrada lliure

Programa IV Tarda de Jardins i Jardiners 2016