Tarragona, 25 de novembre de 2016
Organització: Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)
En aquesta jornada, que s’impartirà a la Facultat d’Enologia de la URV, es presentaran els nous coneixements sobre la varietat i els vins de carinyena a Catalunya.
INSCRIPCIÓ
25 € entrada general / 20 € socis ICEA /10 € estudiants
Cal inscriure’s-hi al formulari http://www.iec.cat/jornades/carinyena2016.asp
Termini d’inscripció: del 20 d’octubre al 21 de novembre de 2016.
Fullet PDF JORNADA CARINYENA
PROGRAMA
9-9.15 h: Registre i lliurament de la documentació.
9.15-9.30 h: Obertura a càrrec del Dr. Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia. Presentació «Vint anys de la Secció de Viticultura de la ICEA», a càrrec de Josep M. Puiggròs (ICEA-IEC).
9.30-10 h: «Historia dels orígens de la carinyena», a càrrec de Josep M Puiggròs (ICEA-IEC).
10-10.15 h: «Projecte Vitis catalana», a càrrec de Jordina Escala (VINSEUM).
10.15-10.45 h: «Característiques agronòmiques de la carinyena», a càrrec d’Agustí Villarroya, assessor vitícola.
10.45-11.15 h: Pausa i cafè
11.15-11.45 h: «Efectes del canvi climàtic en els vins de carinyena en ecosistemes vulnerables. DOQ Priorat», a càrrec de Montse Nadal (URV).
11.45-12 h: «Experiències amb la varietat carinyena en la DO Empordà I», a càrrec de Joan Fabra (Celler Martí Fabra).
12-12.30 h: «Experiències amb la varietat carinyena en la DO Empordà II», a càrrec d’Anna Espelt (Espelt Viticultors).
12.30-13.30 h: Tast de vins de carinyena, Enric Bartra (INCAVI).
13.30 h: Cloenda, a càrrec de Josep M. Vives, president de la ICEA, i del Sr. Salvador Puig, director de l’INCAVI.
Col·laboradors: els cellers que hi participen i l’INCAVI