+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

PDF Declaració ICEA_MarxaPagesa_2017

La Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, com a entitat que té per objectiu  la reflexió, l’estudi i el debat en els diferents àmbits de l’agricultura, la ramaderia, la silvicultura i el món rural català, vol expresar el seu suport a la Marxa Pagesa que ha convocat Unió de Pagesos pels propers dies 26, 27 i 28 de gener i, alhora, demanar la participació de la ciutadania en el diferents actes que s’oganitzen.

La Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) comparteix la diagnosi dels problemes pendents i els reptes que enfronta el conjunt de la pagesía catalana a l’hora de desenvolupar funcions tan importants com l’aprovisionament d’aliments, el manteniment dels recursos naturals, dels paisatges i un medi rural viu.

Aquestes funcions, i el sacrifici per dur-les a terme, no són prou reconegudes per l’opinió pública, com tampoc ho és la capacitat d’innovació i l’alt nivell tècnic d’una gran part dels agricultors catalans.

Finalment, la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) s’ofereix a les institucions del país, i al conjunt de la pagesia catalana, com a fòrum de debat dels problemes i les reivindicacions del món agrari.

Barcelona, a 27 de gener de 2017