+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

#ICEA40anys

Fa quinze anys que vam celebrar el 25è aniversari de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA). Si en la celebració dels 25 anys vam analitzar el progrés i canvis que es van produir en el nostre país, ara, 40 anys després de la fundació de la ICEA, estem davant de la incertesa de com resoldre el repte de la FAO: alimentar els 9.100 milions de persones que hi haurà al planeta l’any 2050, tot preservant els recursos naturals, els paisatges i els ecosistemes. Un repte que posa en valor la capacitat de resposta del món agrari.

La ICEA vol continuar sent un lloc de debat, no excloent, dels temes que interessen la societat agrària en particular i tota la societat catalana en general. Vol aprofitar tots els recursos intel·lectuals de la gent vinculada directa o indirectament amb el món agrari català, que d’una manera totalment voluntària, i sense afany de lucre, han col·laborat, col·laboren i col·laboraran amb la institució.

La ICEA vol ser el lloc de referència de l’inici de noves reflexions sobre temes que afecten el món agrari català i mundial, com ara:

●   El respecte i valoració de la feina del món rural en una societat cada cop més urbana.
●   La preparació del sector agrari per adaptar-se al canvi climàtic
●   Les estratègies d’una producció sostenible de les activitats agrícoles, ramaderes i forestals, tot preservant el medi natural.
●   Com afrontar el relleu generacional en el món agrari català amb una població cada cop més envellida.
●   L’impacte de les noves tecnologies en la producció i comercialització agroalimentària en un món globalitzat.
●   El manteniment d’un món rural viu i l’enfortiment dels lligams entre els espais urbans i els rurals

Creiem que la ICEA és més vàlida que mai i per això us animem a compartir i participar en els actes que celebrarem durant l’any 2017 per commemorar els nostres 40 anys. D’entre tots, volem destacar-ne dos d’especial per a tots nosaltres:

Acte acadèmic i sopar dels socis al mes de juny

Acte de reconeixement dels socis i taula rodona sobre “La investigació agrària: present i futur” a l’octubre

Gràcies a tots i a totes per la vostra vinculació amb la ICEA, una institució viva que amb aquest 40 aniversari emprèn amb força una renovació per ser el reflex de tots vosaltres.


La Junta de la ICEA us desitja que gaudiu d’aquest aniversari.

#ICEA40anys