+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Lloc i data:

Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya el 26 d’abril, a les 18.30 h.

(Passeig de Gràcia 55, 6è-5a, Barcelona)

La temàtica dels purins continua essent un dels punts rellevants de la ramaderia intensiva a Catalunya. Reaprofitar els subproductes en un territori on cal conjugar una alta producció i una capacitat certament limitada de reutilització és una tasca complexa. En aquest procés hi intervenen  la nutrició animal, el tractament i l’impacte dels subproductes generats en el seu destí final, els sòls agrícoles.

Des de la ICEA s’ha pensat en la oportunitat d’escoltar les aportacions més actuals sobre aquest tema mitjançant el coneixement d’especialistes reconeguts en els àmbits de la nutrició, el tractament i els efectes en els sòls. És des d’aquesta perspectiva que es pot facilitar el resultat de les diverses alternatives aplicades en el nostre país i els seus efectes en el medi natural i, especialment, en les aigües i en els sòls.

 

Fullet en PDF Els purins nutrició tractament i normativa

 

Programa i ponents

 

Potencial de la nutrició per reduir l’excreció de nitrogen als purins.

Dr.  Josep Gasa, catedràtic de Nutrició del departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB. (Documentació)

 

Per què el tractament de les dejeccions?

Dr.  Xavier Flotats, catedràtic  d’Enginyeria Ambiental del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC. (Documentació)

 

Purins: normativa, fertilitzants, sòls i aigües

Dr. Jaume Boixadera, cap de Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DARP. Generalitat de Catalunya (Documentació)