+00 34 932 701 620 icea@iec.cat

13 d’abril de 2018. Sala de graus de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona

Organitza: ICEA (Seccions de Sòls i de Viticultura) i la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

 

Fullet en PDF Jornada Viticultura Terrers vitícoles

PROGRAMA

9.00-9.15 h Recepció dels participants

9.15-9.30 h Presentació de la jornada a càrrec de Salvador Puig, de l’INCAVI, i Josep Puiggròs, coordinador de la Secció de Viticultura Enologia de la ICEA

a) Terrers

9.30-10.15 h Metodologia de la zonificació vitícola
Vicente Gómez de Miguel, de la Universitat Politècnica de Madrid

10.15-10.45 h Estudis de prezonificació de terrers vitícoles a DO Montsant
Carles Rubies, de Vien Assessoria, i Montse Nadal, de la URV

10.45-11.15 h Terrers i vins a la DO Penedès
Associació Qalidès, terrers del Penedès

11.15-11.45 h Pausa cafè

b) Maneig del sòl i millora de la fertilitat

11.45-12.15 h Microbiota i qualitat dels sòls
Thibaut Déplanche, enginyer assessor de Celesta-lab

12.15-12.45 h Maneig del sòl i cobertes vegetals
Lluís Giralt, de l’INCAVI

c) Nous models d’agricultura sostenible

12.45-13.15 h La dimensió social, un valor per a la viticultura?
Pau Moragas, de la cooperativa L’Olivera (DO Costers del Segre) i Can Calopa (Vi de Barcelona)

13.15-13.30 h Cloenda a càrrec de Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la URV, i Jordi Sala i Casarramona, president de la ICEA

Es convidarà a una copa de vi escumós de la URV.

INSCRIPCIÓ. Cal inscriure’s al formulari en línia Jornada viticultura 2018 abans del 9 d’abril. Preu: General (25€). Reducció per a socis de la ICEA (20€) i  estudiants (10€).