+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Font de la  notícia

Els vins de l’Alguer arriben a Barcelona
Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans (Carme 47, Barcelona), dimarts 6 de març a les 18,30 h
L’ALGUER – Els autors de La Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, oferiran un tast de vins de l’Alguer. Aquest recull anual inclou, des de fa dos anys, els vins de l’Alguer i els de la Catalunya Nord. Els acompanyarà l’enòleg alguerés Giuseppe Izza. Des del segle XIV fins als primers anys del XVIII, l’Alguer va rebre la influència directa dels catalans, i va ser la porta d’entrada de moltes varietats de vinya catalanes.

Així es reconeix com a cert, i en algun cas com a possible, l’origen català d’una quantitat important de ceps plantats a tota Sardenya, que han donat lloc a denominacions d’origen pròpies dins l’illa: carignano (carinyena), cagnulari (boval), torbato (trobat blanc), giró (giró),cannonau (garnatxa negra) i monica (mònica).

El viticultor i elaborador sard és, ara per ara, una persona molt arrelada al territori, conscient del seu patrimoni i del seu tresor. Certament, tota Sardenya manté una inconfusible olor i sabor mediterranis i els seus vins no són diferents. En aquesta propera sessió ens centrarem a tastar vins de tres d’aquestes varietats: torbato, monica i cannonau.