+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Amb la D.O. Empordà trobarem una tipologia de vins dolços i secs representants d’una elaboració especial en la cultura tradicional del vi. La tècnica enològica utilitzada consisteix en una parada de la fermentació del most, amb l’adició d’alcohol vínic, o elaborada a partir del vi de panses, que es deixa reposar en la forma clàssica anomenada “a sol i serena”. Aquestes tècniques es coneixen des d’antic i per això fa molt temps que gaudim d´aquests vins tant importants des del punt de vista vitivinícola.
La D.O. Empordà abasta una de les zones de més tradició vitivinícola. El clima i la seva terra ofereixen una àmplia gamma de vins tranquils en la que, per la seva singularitat, cal incloure els vins dolços i secs, reconeguts dins del sector com Garnatxa de l´Empordà.
El Tast que us proposem vol donar a conèixer el vi dolç i sec natural elaborat amb les varietats de raïm autòctones, bàsicament, de Garnatxa roja. Aquets vins es caracteritzen per ser generosos, elegants, aromàtics i sedosos, amb els sabors que proporciona el raïm collit en el punt òptim de maduració. Totes aquestes virtuts aporten els trets necessaris per l’elaboració d’uns vins excepcionals per a postres, formatges blaus, foie d’ànec i també, a temperatures més fredes, per gaudir-ne com aperitiu. Us animem, doncs, a participar en aquest interessant Tast.

adobe_icoPrograma i butlleta d’inscripció