Organitzat per la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)
Catalunya és un dels territoris amb el privilegi de la producció de suro. Aquest material, fins fa poc immers en una forta crisi a Catalunya, rep avui un just reconeixement, ateses les seves extraordinàries propietats. Martí Boada ens diu: “dels més de vint-i-un mil arbres silvestres el suro és el més eixerit de tots, evolutivament parlant”.
El suro és lleuger, i fàcil de manejar i de transportar. És impermeable, cosa que el fa ideal per segellar ampolles. És aïllant tèrmic i acústic. És elàstic i comprensible, Resisteix la corrosió. És sostenible i biodivers, els seus boscos són els hàbitats de moltes espècies. La seva capacitat per resistir el foc el fa defensor de l’arbre que li dona vida enfront dels incendis forestals.
Avui el suro és un material del futur. És hora de parlar-ne amb els millors experts!
Presentació i cloenda:
Sr. Francesc Reguant, president de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya
Modera:
Sr. Ramon Enric Pintó, coordinador de la Secció Forestal de la ICEA-IEC.
Ponències:
– La valorització del suro de Catalunya. A càrrec del Sr. Rosendo Castellò, economista, president de Quality Suber, S.L. i vicepresident de l’Institut Català del Suro.
– La industrialització de la pana de suro. A càrrec del Sr. Francesc Parramón, llicenciat en ciències empresarials. president de l’empresa Parramon Exportap S.L.
– El tap de suro i les noves tecnologies que milloren la Qualitat. A càrrec del Sr. Joaquín María Herreros de Tejada Perales, enginyer Industrial. Director de Qualitat de DIAM Corchos.