+00 34 932 701 180 icea@iec.cat
Quan:
19 de octubre de 2023 @ 18:00 – 19:30
2023-10-19T18:00:00+02:00
2023-10-19T19:30:00+02:00
On:
Col·legi d’Economistes de Catalunya

Aquest cicle de dues Jornades amb el títol: La cadena de valor del bosc i la fusta a Catalunya, té com a objectiu fer conèixer el valor econòmic dels productes materials que genera el bosc a Catalunya i les aplicacions que tenen aquests productes des de la construcció urbanística a l’ús energètic de la biomassa, considerant naturalment el concepte de la necessitat de descarbonitzar l’energia de procedència fòssil. També fer valdre la gestió forestal com eina d’equilibri (preservació) per mantenir la biodiversitat en un espai geogràfic amb una gran densitat de població i un ús intens del medi natural.

Cicle organitzat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i la secció d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Sessió presencial i telemàtica (inscripcions)

Presentació a càrrec de Francesc Reguant, economista i president de la secció d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

  • Els valors de les diferents baules sector forestal. Matèria primera, productes semielaborats i productes elaborats. Adriano Raddi i Roma, economista forestal. Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC)
  • La bioconstrucció amb fusta. El nou paradigma? Sandra Bestraten i Castells, rquitecta i presidenta del Col·legi d’Arquitectes de Barcelona
  • Grup Sebastia, empresa líder a Catalunya de producció de materials per la bioconstrucció amb fusta. Sergi Sebastià.
  • Debat.