+00 34 932 701 620 icea@iec.cat
Quan:
13 de febrer de 2025 @ 18:00 – 19:30
2025-02-13T18:00:00+01:00
2025-02-13T19:30:00+01:00
On:
Institut d'Estudis Catalans. Sala Nicolau d'Olwer
carrer del Carme
47 - Barcelona

Activitat presencial. La sessió també s’emetrà en directe mitjançant:  YouTube

Els enginyers agrònoms  Dr. Joan Tous i Dr. Josep M. Franquet han escrit el llibre El algarrobo que ha obtingut el premi del millor llibre agrari de l’any 2024.

El sector del garrofer està experimentant una petita revolució tecnològica pels seus avantatges competitius enfront d’altres fruiters, per les seves poques necessitats hídriques, el seu fàcil conreu, facilitat de collita i la conservació del fruit.

Els autors ens faran una aproximació a la situació actual d’aquest conreu a Catalunya i al món.

No us perdeu aquesta oportunitat d’entendre quin futur hi ha pel conreu del garrofer, en un context d’aprofitament dels recursos hídrics i utilització de productes naturals en l’alimentació.

 PROGRAMA

18.00 Presentació de l’acte a càrrec de Carles Folch, membre de la Junta de la ICEA.

18:15: Presentació del llibre El algarrobo, autors Dr. Joan Tous i el Dr. Josep M. Franquet,  premi llibre Agrari Fira de Lleida 2024.

Història, producció i mercat de la garrofa, tecnologia del conreu, composició i aplicacions alimentàries, renovada alternativa a altres conreus mediterranis. Dr. Joan Tous

19:00: Debat amb el públic assistent.

19:30: Fi de l’acte.

Referència del llibre editat per Onada edicions