Prada de Conflent
XXXV Jornada d’Agricultura de la ICEA a Prada
Universitat Catalana d’Estiu, Prada de Conflent, dimarts 22 d’agost de 2023
«Producció i consum de carn»
Programa
9.30 – 9.45 h Obertura de la jornada, a càrrec d’un representant de la Generalitat o UCE
9.45 – 10.00 h Presentació i introducció de la jornada. Jordi Sala, president de la ICEA
10.00 – 10.40 h «El sector de carn de boví: dinàmica recent, mercats, problemàtiques i perspectives». Ricard Godia Companys, president de l’Associació Catalana de Criadors de Vacum de Carn (ASOPROVAC)
10.40 – 11.00 h Torn d’intervencions i preguntes. Moderador: Jordi Rosell, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
11.00 – 11.40 h «El sector porcí a la Unió Europea: problemàtiques i perspectives». Ramon Armengol, ramader i president de la Confederació de Cooperatives Agroalimentàries de la Unió Europea (COGECA)
11.40 – 12.20 h «Producció ecològica de carn de porcí». Pino Delàs, ramader ecològic (Llavora)
12.20 – 12.50 h Torn d’intervencions i preguntes
12.50 – 14.30 h Pausa i dinar
14.30 – 15.10 h «L’evolució del consum de carn a Catalunya i comparació amb la Unió Europea». Joan Tibau, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
15.10 – 15.25 h Torn d’intervencions i preguntes
15.25 – 15.50 h «La seva explotació ramadera: problemàtica actual». Tony Baures, ramader de la Catalunya del Nord
15.50 – 16.15 h «Visions alternatives al consum de carn: vegetarianisme i veganisme». Karen Hoberg, consultora i membre de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología (SEAE)
16.15 – 16.40 h «Proteïnes alternatives». Joan Tibau, de l’IRTA
16.40 – 17.00 h Torn d’intervencions i preguntes
17.00 – 18.00 h Taula rodona amb tots els participants. Moderadora: Lourdes Viladomiu, de la UAB
18.00 h Cloenda i fotografia