+00 34 932 701 180 icea@iec.cat
When:
22 de agost de 2023 @ 9:00 – 18:00
2023-08-22T09:00:00+02:00
2023-08-22T18:00:00+02:00
Where:
Universitat Catalana d’Estiu
Liceu Renouvier. Prada de Conflent

Per causes sobrevingudes ens veiem obligats a suspendre la XXXV Jornada d’Agricultura de la Universitat Catalana d’Estiu del 22 d’agost a Prada

 

XXXV Jornada d’Agricultura de la ICEA a Prada

Universitat Catalana d’Estiu, Prada de Conflent, dimarts 22 d’agost de 2023

«Producció i consum de carn»

Programa

9.30 – 9.45 h         Obertura de la jornada, a càrrec de Jordi Casassas, president de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE)

9.45 – 10.00 h         Presentació i introducció de la jornada. Jordi Sala, president de la ICEA

10.00 – 10.40 h      «El sector de carn de boví: dinàmica recent, mercats, problemàtiques i perspectives». Ricard Godia Companys, president de l’Associació Catalana de Criadors de Vacum de Carn (ASOPROVAC)

10.40 – 11.00 h      Torn d’intervencions i preguntes. Moderador: Jordi Rosell, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

11.00 – 11.40 h      «El sector porcí a la Unió Europea: problemàtiques i perspectives». Ramon Armengol, ramader i president de la Confederació de Cooperatives Agroalimentàries de la Unió Europea (COGECA)

11.40 – 12.20 h      «Producció ecològica de carn de porcí». Pino Delàs, ramader ecològic (Llavora)

12.20 – 12.50 h      Torn d’intervencions i preguntes. Modera: Jordi Rosell, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

12.50 – 14.30 h      Pausa i dinar

14.30 – 15.10 h      «L’evolució del consum de carn a Catalunya i comparació amb la Unió Europea». Joan Tibau, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

15.10 – 15.25 h      Torn d’intervencions i preguntes

15.25 – 15.50 h      «La seva explotació ramadera: problemàtica actual». Tony Baures, ramader de la Catalunya del Nord

15.50 – 16.15 h      «Visions alternatives al consum de carn: vegetarianisme i veganisme». Karen Hoberg, consultora i membre de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología (SEAE)

16.15 – 16.40 h      «Proteïnes alternatives». Joan Tibau, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

16.40 – 17.00 h      Torn d’intervencions i preguntes

17.00 – 18.00 h      Taula rodona amb tots els participants. Moderadora: Lourdes Viladomiu, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

18.00 h                    Cloenda i fotografia