nov. 15, 2008
Seguint les petjades de la varietat Xarel·lo
La Secció de Viticultura i Enologia de la ICEA, continuant les activitats relacionades amb el coneixement de les diferents elaboracions de vi de varietats autòctones, us proposem una sortida amb el nom següent: «Seguint les petjades de la varietat xarel·lo».
El xarel·lo forma part del vi base del cava des dels seus orígens. Les seves qualitats s’aprecien en l’elaboració dels vins tranquils per l’aroma i el cos, que les bones tècniques enològiques fan ressaltar.
La sortida es desenvoluparà al Penedès, la denominació d’origen més important d’aquesta varietat. Tal com es pot veure en el programa, al matí visitarem cellers que elaboren vins a partir de xarel·lo i a la tarda visitarem les noves instal·lacions de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
Data: 15 de novembre de 2008
Programa
Organitza: Secció de Viticultura i Enologia
oct. 14, 2008
«Impacte ambiental del turisme a l’Antàrtida»
a càrrec de Martí Boada, geògraf, naturalista i doctor en Ciències Ambientals, professor titular i investigador del Departament de Geografia i de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Principals camps de recerca: canvi ambiental global; biodiversitat urbana i forestal; comunicació ambiental. Membre del Comitè Espanyol del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient), de la Comissió de Comunicació i Educació de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura) i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides.
Data: 14 d’octubre de 2008, a les set del vespre
Lloc: Sala Prat de la Riba, de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47 de Barcelona)
Organitza: Secció d’Estudis rurals
set. 16, 2008
«El difícil futur de la ramaderia de muntanya: el cas de la Vall d’Aran»
A càrrec de Jordi Peix, enginyer tècnic agrícola i assessor del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, i Josep M. Moga, regidor de Ramaderia, Forest i Medi Natural de Salardú i president de l’Associació de vaques de la Vall d’Aran.
Data: dimarts 16 de setembre a les 19:00 h
Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer Carme, 47, Barcelona
Conferència:
•
Primera part
•
Segona part
Organitza: Secció de Ramaderia
ag. 23, 2008
XXIII Jornada d’Agricultura a Prada
«La crisi alimentària: causes i conseqüències»
La ICEA participa un any més en la Universitat Catalana d’Estiu a Prada
Data: 23 d’agost de 2008, de 9:30 a 18:30 h
Lloc: Liceu Renouvier de Prada de Conflent
Inscripció: envieu la butlleta abans del 31 de juliol de 2008. Durant el mes d’agost la secretaria està tancada.
Programa
jul. 9, 2008
«La varietat trepat»
Data: 9 i 10 de juliol de 2008
Lloc: Antic Hospital de Santa Magdalena, Raval de Santa Anna, 12, Montblanc
Organitza: Secció de Viticultura i Enologia, D. O. Conca de Barberà, Facultat d’Enologia de la URV, Institut Català de la Vinya i el vi, Cooperativa vinícola de Sarral
Més informació
maig 31, 2008
Descobrir la Denominació d’Origen Costers del Segre en directe
Raimat i Ribera del Sió
Data: 31 de maig de 2008
Visita: Cellers de Raïmat i al cellers i vinyes Costers del Segre
Programa
Organitza: Secció de Viticultura i Enologia, Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre
març 6, 2008
Vint-i-quatrena edició «Monografies de paisatgisme i jardineria»
Dates:
• Monografia I: els dilluns del 30 de març al 28 d’abril de 2008
• Monografia II: els dimarts de l’1 al 29 d’abril de 2008
• Monografia III: els dijous del 6 de març al 17 d’abril de 2008
Lloc: IEC, Carrer del Carme, 47
Organitza: Secció de Jardineria i Paisatgisme
Més informació
febr. 26, 2008
«Introducció als vins de la varietat trepat»
Data: 26 de febrer de 2008
Lloc: Sala Puig i Cadafalch, Institut d’Estudis Catalans (c. Carme, 47, Barcelona)
Més informació
Organitza: Secció de Viticultura i Enologia
febr. 22, 2008
VIII Jornada de Protecció vegetal
Data: 22 de febrer de 2008
Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, Institut d’Estudis Catalans (c. Carme, 47, Barcelona)
Programa
Organitza: Secció de Protecció vegetal