+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

29 de novembre de 2017, Barcelona.
Sala Pere i Joan Coromines, Institut d’Estudis Catalans.
Organitza: Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA).

Aquesta IV Jornada Mengem Sa? se centrarà en el tema de les dietes.

Imatge de: https://www.healthline.com/

Mengem Sa? és un espai de debat sobre la situació actual de l’alimentació en el marc de la Unió Europea i les garanties de seguretat i qualitat dels aliments envers els consumidors. En les darreres edicions (dedicades als vegetals, a la carn i a la conservació) hem vist que mengem sa i que els aliments ens arriben en condicions segures, però això no vol dir que fem la tria correcta a l’hora de decidir la dieta.

L’obesitat, per exemple, és un problema evident i important a la nostra societat que en la major part de casos depèn de la tria d’aliments. Altres problemes, com les intoleràncies i les al·lèrgies, fan que aliments segurs per a la població en general no ho siguin per a les persones afectades.

La preocupació personal per aquest problema és un terreny adobat perquè apareguin dietes, missatges i propostes que no sempre tenen prou base científica i que sovint creen confusió i dubtes. Per aquest motiu, aquesta jornada pretén debatre sobre els problemes nutricionals, els problemes de divulgació i els missatges pseudocientífics o no prou contrastats.

Programa

Inscripció
Socis ICEA i ACCA 25 € / General 50 €
El preu inclou el dinar

Període d’inscripció: del 16 d’octubre al 22 de novembre al formulari http://www.iec.cat/jornades/mengemsa2017.asp