+00 34 932 701 180 icea@iec.cat

Palamós

L’impuls de l’energia fotovoltaica, junt amb altres energies renovables, és essencial per avançar en la transformació energètica, tal com ens exigeix la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Aquest repte fa molts anys que és vist com a prioritari per les entitats signants. L’aposta de les energies considerades alternatives als carburants fòssils és una aposta clara i estratègica de la UE (Green Deal), que ara s’ha vist reforçada per les conseqüències derivades de la guerra a Ucraïna.

Tanmateix, en aquest tema, Catalunya ha actuat amb molt retard, fins al punt que és la comunitat autònoma amb un menor desenvolupament de les energies renovables. Ara s’ha evidenciat aquesta disfunció i es vol corregir ràpidament apostant per les solucions més còmodes, que, dissortadament, suposen la pèrdua d’actius de la màxima criticitat per a la producció dels aliments, a més d’una seriosa desconsideració sobre els valors de l’activitat agrària.

D’alguna manera, es vol resoldre amb urgència l’error de la manca de previsió, planificació i capacitat resolutiva dels poders públics en relació amb les energies renovables, amb un nou error que augmentaria la dependència alimentària del nostre país.

Per alertar d’aquest greu error les entitats signants del món professional, agroalimentari i ecologista han distribuït el document que figura a l’enllaç on s’exposen els principals arguments per evitar un major deteriorament de la ja minvada autosuficiència alimentaria a Catalunya i en uns moments de crisis alimentària a nivell mundial on tots els estats, inclosa la UE, estan prenent mesures per incrementar el seu potencial productiu.

Us preguem que en feu la màxima difusió

Signen el document:

  • ICEA (Institució Catalana d’Estudis Agraris)
  • Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya
  • Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
  • Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya
  • IPCENA-EdC
  • ICEA (Institució Catalana d’Estudis Agraris)
  • Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya
  • Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
  • Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya
  • IPCENA-EdC

Per a més informació podeu dirigir-vos a: