En un context d’evident de canvi climàtic, i encara amb la sequera més important de la que tenim memòria, plantegem unes jornades per reflexionar sobre com millorar i fer més resilient la jardineria, des del projecte fins a la seva gestió, amb mirades des del sector públic i del privat.
Volem oferir un espai i un temps que aporti l’oportunitat de compartir experiències de la mà de ponents amb amplis coneixements i estudiar les solucions que ens permetin gaudir d’uns jardins readaptables als nous canvis.
Aquestes jornades les organitzen les principals entitats dedicades al món de la jardinera i producció de planta ornamental del nostre país
- Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’Institut d’Estudis Catalans.
- Ajuntament de Barcelona. Institut Municipal de Parcs i Jardins.
- Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
- Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC).
- Gremi de Jardineria de Catalunya.
- Federació de Viveristes de Catalunya.
Encetem enguany una activitat anual de la ICEA, les trobades en Sanitat Vegetal, en què volem debatre temes que ens preocupen i compartir experiències i opinions.
17.15 h Inauguració, a càrrec d’Ester Torres, vicepresidenta de la ICEA.
17.30 h Conferència La contribució de la genòmica a la millora agroalimentària i a la protecció vegetal, a càrrec de Silvia Fornalè, tècnica de recerca de l’IRTA, adscrita al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) CSIC-IRTA-UAB-UB.
18.15 h Taula rodona Reptes en la formació: la manca de bons «metges» de plantes, moderada per Montse Martí, coordinadora de la Secció de Protecció Vegetal de la ICEA
Presentació a càrrec de Ramon Albajes, sobre idees i aspectes clau a debatre a la taula rodona. Hi participen:
• Ramon Albajes, professor de la Universitat de Lleida i investigador d’Agrotecnio.
• Jordi Giné, membre de la ICEA, ha estat cap del Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya.
• Joan Salvador Minguet, cap de Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
• Emili Montesinos, catedràtic de producció vegetal (patologia vegetal) de la Universitat de Girona.
• Guillem Segarra, professor lector Serra Húnter. Professor de la Secció de Fisiologia Vegetal (Facultat de Biologia) de la Universitat de Barcelona.
• Xavier Sorribas, professor titular de producció vegetal de la Universitat Politècnica de Catalunya, campus del Baix Llobregat.
20.30 h Cloenda, a càrrec de Jordi Sala, president de la ICEA.
Patrocina: