Els jardins romans: de Roma a Catalunya
Organitza: Jardins i Jardiners de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)
PROGRAMA
17.30 h Presentació de la VII Conferència d’Hivern de Jardins i Jardiners, a càrrec de Jordi Sala i Casarramona, president de la ICEA.
17.40 h «El jardí romà: orígens i evolució. Exemples a Catalunya», a càrrec del doctor Lluís Pons Pujol, professor agregat de la Universitat de Barcelona, del Departament d’Història i Arqueologia, Àrea d’Història Antiga, membre del grup CEIPAC-UB i membre del grup Jardins i Jardiners.
18.20 h Debat
18.30 h «Herculà: un cas d’estudi per a la reconstrucció de la vegetació antiga», a càrrec de Chiara Romano, doctora en història antiga i membre del grup CEIPAC-UB.
19.00 h Debat
19.10 h Cloenda, a càrrec de Jordi Sala i Casarramona, president de la ICEA.
Presentació dels ponents i moderació: M. Alba Fransi i Gallart, membre del grup Jardins i Jardiners.
Sessió presencial. Cal que us inscriviu al formulari
Organitza: Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i la Fundació Agrícola Catalana (FAC)
Les espècies invasores se les considera les responsables del 60 % de la desaparició de plantes i animals a escala mundial, a més de ser una amenaça per a la biodiversitat, també ho és per a l’economia, la seguretat alimentària i la salut humana. Les seves expansions són un fenomen en creixement.
Per a analitzar com afecta aquesta realitat a casa nostra, la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i la Fundació Agrícola Catalana (FAC) han organitzat una jornada, en la qual intervindran tres especialistes en l’estudi i, també, en la gestió pràctica del control d’aquest fenomen.
PROGRAMA
17.00 h Presentació, a càrrec de Jordi Sala, president de la ICEA, i David Coll, president FAC.
17.15 h Hi intervindran:
- Roger Vila Mani, biòleg especialitzat en el control de plagues i d’espècies exòtiques invasores. «Insectes exòtics invasors i les possibles implicacions des d’una perspectiva OneHealth (una sola salut)»
- Jordi Baucells Colomer, biòleg i enginyer tècnic agrícola. «Les espècies de vertebrats invasors: estat actual i potencial de les bioinvasions de vertebrats a Catalunya»
- Andreu Salvat Saladrigas, biòleg especialitzat en botànica.«Per què la flora exòtica invasora està proliferant en espais fluvials i zones agrícoles? Es pot fer alguna cosa per a minimitzar la seva expansió i impacte?»
19.15 h Participació del públic
20.00 h Fi de l’acte
Aviat disposarem del programa de l’acte.