Vilafranca del Penedès
Costos de producció i evolució de preus
La secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris ICEA, filial de l’Institut d’Estudis Catalans IEC, en col·laboració amb
l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i el VINSEUM de Vilafranca del Penedès, organitza una jornada sobre diferents aspectes de l’economia de la viticultura i l’enologia del nostre país, en uns temps en els quals, per diferents motius, s’han produït tensions en els preus del raïm i del vi, posant en risc la rendibilitat de moltes explotacions i empreses del sector.
I això passa quan des de fa un temps tenim una Llei de la Cadena Alimentària, que hauria de donar més transparència en els preus de les
diferents baules i evitar la venda per sota dels preus de cost.
Després de la presentació dels estudis sobre els costos de producció del raïm i del vi base cava a la Taula del Cava, per part de l’INCAVI i el
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, des de la ICEA creiem interessant l’organització d’una jornada per conèixer i debatre
aquests estudis, que constitueixen una referència important pels productors i elaboradors.
Però també és una ocasió per presentar diferents estudis i estadístiques sobre diferents vessants de l’economia vitivinícola i la seva evolució, que
des de fa anys es publiquen a l’Observatori de la Vinya i el Vi de l’INCAVI.
Ben aviat publicarem el programa de la jornada.