+00 34 932 701 180 icea@iec.cat
Quan:
14 de abril de 2021 @ 18:00 – 19:30
2021-04-14T18:00:00+02:00
2021-04-14T19:30:00+02:00

Primera sessió del cicle de jornades L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya.

Organitzat conjuntament pel Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Institució Catalana d’Estudis Agraris.

Format en línia  /    Formulari d’inscripció   /  Programa

L’any 2050 caldrà alimentar 10.000 milions de persones i tanmateix, més enllà del repte ingent que això representa, cal tenir present que l’alimentació és molt més que menjar. Per tal que en el futur puguem garantir aliments segurs i nutritius per a tothom sense transgredir els límits planetaris, és imprescindible que avancem cap a models de producció més sostenibles i també que modifiquem els nostres actuals patrons de consum.

Sense una transformació en profunditat dels actuals sistemes alimentaris no serà possible avançar vers els compromisos de l’Acord de París, els 17 ODS de l’Agenda 2030 o el Green Deal europeu, ja que en bona part totes aquestes estratègies depenen que puguem disposar de sistemes alimentaris més saludables, més sostenibles i equitatius. Els avenços aconseguits fins ara en aquest àmbit són insuficients,i per això Nacions Unides ha organitzat per enguany una cimera mundial que contribueixi a aquesta transformació sostenible dels sistemes alimentaris i a generar una major consciència col·lectiva sobre com produïm, com consumim i fins i tot com pensem amb relació als aliments.

Les jornades que avui encetem, enllacen plenament amb aquests objectius, ja que creiem que només des del coneixement i la comprensió del que implica produir aliments en el nostre territori podrem reconnectar-nos com a societat amb aquesta realitat i participar en la construcció d’un nou model que alliberi tot el potencial de l’alimentació com a força de transformació per al bé comú.

Presentació: Oriol Amat (degà del Col.legi d’Economistes de Catalunya) i Jordi Sala (president de la Institució
Catalana d’Estudis Agràris)
Ponències:
– La visió de la FAO. Intensificació sostenible. Ruben G. Echevarria, director general emèrit del Centre Internacional
d’Agricultura Tropical (CIAT-CGIAR)
– La visió de la UE sobre la transformació alimentària. Ricard Ramon, cap d’unitat adjunt de la DG d’Agricultura de
la Comissió Europea.
– Alimentació, bioeconomia i canvi climàtic. Gabriel Borràs, responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana
del Canvi Climàtic
Experiències:
– Transformar la viticultura. Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres
– Bioamarket . Ingrid Buera, directora de Marketing i Clients de Mercabarna
– L’experiència d’Heura Foods. Marc Coloma, CEO & Co-Founder d’Heura Foods
Moderadora: Ana Garcia, presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes

Col·laboren: