+00 34 932 701 180 icea@iec.cat
Quan:
24 de febrer de 2020 @ 16:30 – 19:30
2020-02-24T16:30:00+01:00
2020-02-24T19:30:00+01:00
On:
Institut d’Estudis Catalans. Sala Prat de la Riba
C/ del Carme 47
Barcelona)

Les Nacions Unides han declarat 2020 Any Internacional de la Sanitat Vegetal, i es vol sensibilitzar a escala internacional sobre com la protecció de la sanitat vegetal pot ajudar a posar fi a la fam, reduir la pobresa i protegir el medi ambient.

A la ICEA ens sumem a aquesta celebració amb un primer acte el 24 de febrer.

*L’entrada és lliure, però us podeu inscriure per confirmar l’assistència a https://www.iec.cat/jornades/sanitatvegetal2020.asp

Programa

SALUTACIÓ
Jordi Sala, president de la ICEA
Josep Usall, director general de l’IRTA

PRESENTACIÓ. 2020, l’any internacional de la Sanitat Vegetal.
Montse Martí. Coordinadora de la secció de Protecció Vegetal i assessora d’horticultors a la Federació d’Agrupacions de Defensa Vegetal Selmar.

CONFERÈNCIA
Control Integrat: una aproximació multilateral des del paisatge al genoma
Ramon Albajes. Universitat de Lleida, Agrotecnio Center

CAP ON ANEM?

Agricultura de precisió (teledetecció i espectroscòpia) aplicada a la sanitat vegetal. Fran Garcia. AgroMapping
Eines de millora vegetal. Irma Roig. Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Aprenent de la natura: interaccions multitròfiques per a la protecció de cultius i boscos. Xavier Sorribas. Professor del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (UPC)
Cap on van els pesticides biològics al segle XXI? Maribel Trillas (UB). Departament de biologia evolutiva, ecologia i ciències ambientals de la UB.
Electro-herbicides pel control de les plantes adventícies. Francesc Llauradó. Expert de la secció Protecció Vegetal de la ICEA i director del sud d’Europa de Nufarm.
Potencial antagonista dels sòls: un nou paràmetre per incloure en anàlisi rutinari. Nuria Escudero. Microomics Systems SL., investigadora vinculada a la UPC.
Com comunicar millor la salut vegetal? El punt de vista d’un periodista científic. Michele Catanzaro. Periodista científic, amb col·laboracions a Nature, Science i El Periódico, entre altres mitjans.

CONCLUSIONS
Xavier Sorribas. Director del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC