+00 34 932 701 180 icea@iec.cat
Quan:
14 de novembre de 2019 @ 9:00 – 13:30
2019-11-14T09:00:00+01:00
2019-11-14T13:30:00+01:00
On:
Facultat d’Enologia de la URV
Tarragona
Contacte:

Organitza: ICEA, Secció de viticultura i la Facultat d’Enologia de la URV

La quarta jornada sobre el canvi climàtic i la vinya tractarà la importància del material vegetal vitícola fent una atenció especial a les possibilitats de cultiu de varietats ancestrals i a la recuperació de varietats minoritàries, entre altres temes.

Avui dia se cerquen varietats adaptades al nou escenari climàtic que responguin més bé al medi, siguin resistents a la sequera i tinguin bones aptituds enològiques, però sense oblidar la sostenibilitat del cultiu, qualitativament i quantitativa.

PROGRAMA

9.00 h Recepció

9.15 h Presentació de la jornada, a càrrec de Salvador Puig, director de l’INCAVI, i de Josep Puiggròs, coordinador de la Secció de Viticultura i Enologia de l’ICEA

9.30 h a 10.15 h Potencial de varietats ancestrals a Catalunya. Bodegas Torres, Mireia Torres, presidenta de la Plataforma Tecnológica del Vino

10.15 h a 10.45 h Potencial enològico de nuevas variedades obtenidas de cruces con Monastrell. Leonor Ruiz, responsable és responsable de Mejora Genètica Molecular de l’IMIDA (Múrcia)

10.45 h a 11.15 h Recuperació i identificació de varietats cultivades a Catalunya. Anna Puig, responsable del laboratori de microbiologia i biotecnologia de l’INCAVI

11.15­ h a 11.45 h Pausa cafè

11.45 h a 12.15 h La vinificació de la carinyena blanca. Carme Casacuberta, enòloga del celler Olivardots (DO Empordà)

12.15 h a 12.45 h Primers resultats de vinificacions d’hídrids resistents (VRIAACC), Josep Maria Albet i Noya, Celler Albet i Noya.

12.45 h a 13.15 h Perfils sensorials de varietats minoritàries. Montserrat Nadal, doctora en ciències biològiques i enginyera tècnica agrícola, vocal de la ICEA a Tarragona.

13.15 h a 13.30 h Cloenda, a càrrec de Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia, i de Jordi Sala, president de la ICEA. En acabar s’oferirà una copa de vi escumós de la URV

INSCRIPCIÓ. Cal inscriure’s al formulari JORNADA VITICOLA 2019 abans de l’11 de novembre de 2019. PREU: General (25€). Reducció per a socis de la ICEA (20€) i per estudiants (10€).

Crònica de la Jornada: Enoviticultura nº 62 • gener | febrer 2020